BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO VS BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

APA BEZA ANTARA BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO DGN BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh kurus. Tapi tahukah anda? Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi. Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak@ air yang hilang. Kemungkinan jisim otot otot pun boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi atau karbo berat badan akan naik berganda. Dengan SDII walaupun tanpa pengambilan karbo (cth:Nasi) jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit. Jadi kalau otot dah terbina,peratus untuk gemuk semula adalah rendah,ini kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda menukar pola pemakanan yang lebih seimbang….

KELEBIHAN SDII (Protien Sparing Diet )

  • Boleh makan banyak dan tidak perlu berlapar
  • Bukan ganti makanan atau meal replacement
  • Turun berat dengan cepat
  • Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata
  • Selamat kerana bukan ubat diet bahkan mkn kesihatan yg kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral
  • Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang
  • Rasa lebih bertenaga
  • Lebih peka dan badan lebih ringan
  • Tidak memecahkan protein dalam badan
  • Mencantikkan warna & tone kulit
  • Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda
  • Nampak lebih muda & bertenaga
  • Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi
  • Membakar lemak yang tersimpan lama sbg sumber tenaga
  • Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaik pulih kesihatan secara keseluruhan
  • Tidak ada cirit birit atau sakit perut
  • Memegang World Guiness Book of Record dengan penurunan 64kg dalam masa 1 bulan
  • Penyelidikan oleh Harvard Medical School

Cara Meningkatkan Kadar Metabolisme Badan

Susah sangat nak kurus? Dah cuba diet beria-ia tapi x menjadi jugak? So, anda kena trace balik why is it happening..is it your hormone unstable @ metabolisme yg rendah? Ada beberapa faktor kenapa metabolisme kita rendah & di sini saya sertakan mcmana nak tingkatkan semula metabolisme badan kita. Semua yg tertulis di bawah ni adalah exactly how SD2 boleh buat kita cepat susut & maintain slim lamaaaaaa…..

1.Bina otot-otot (Build Muscle)

Badan kita sebenarnya berterusan membakar kalori walaupun semasa kita berehat. Kadar metabolisma pada waktu kita berehat adalah lebih tinggi pada mereka yang lebih berotot. Setiap pound otot menggunakan 6 kalori sehari manakala setiap pound lemak hanya membakar 2 kalori sehari. SD2 ialah protein drink yg dpt meningkatkan jisim otot anda. Kesan otot kita sedang bekerja membakar lemak ialah apabila kita byk berpeluh. Even buat house chores pun boleh berpeluh sakan, so mcm exercise lah..best kan? Secara tidak langsung, metabolisme badan ditingkatkan. Otot yg padat juga memastikan kulit tegang & tidak menggeleber. Dengan SD2, ianya sangat berkesan & apabila otot padat, risiko untuk berat naik kembali amat tipis.

2.Makan lebih protein

Badan membakar kalori 2 kali ganda bagi menghadamkan protein berbanding lemak atau karbohidrat. Hasilnya, kurang rasa lapar & badan kita bekerja lebih untuk membakar lemak2 tu. Berdiet SD2 kita DIWAJIBKAN mengambil protein & sayuran serta MESTI KURANG/ ELAKKAN makanan berkarbo & manis. KENAPA? Saya akan explain later. SD2 adalah MEAL SUPPLEMENT & BUKAN MEAL REPLACEMENT. Sumber protein yang sihat adalah daging merah, ayam, tauhu, kacang, telur, seafood, cheese, tempe…dll.

3.Minum banyak air 

Badan kita memerlukan air untuk memproses kalori. Apabila kita kekurangan air dalam badan (dehydrated), kadar metabolisme akan menurun. Dalam sehari seorang dewasa memerlukan 8 gelas air masak (plain water). Untuk kekalkan bekalan air dalam badan, kita hendaklah biasakan meminum air masak sebelum makan. Semasa berdiet SD2,digalakkan mengambil atleast 2 liter air dalam sehari.

4.Campurkan ais dalam air

Minuman berais akan menggalakkan badan membakar lebih kalori semasa penghadaman tetapi dengan syarat air tersebut tiada tambahan gula atau cream/susu pekat manis! Shake SD2 dalam air sejuk & jadi lebih sedap mcm milkshake!