Soalan yang biasa ditanya dari pelanggan

Soalan Adakah kolostrum lembu sesuai untuk bayi yang baru lahir ?Jawapan Kolostrum boleh membantu bayi untuk membesar dengan pelbagai cara seperti meningkatkan daya penumpuan dan daya ingatan.  Seringkali kanak-kanak yang kurang mengambil kolostrum dijangkiti demam selsema atau penyakit lain yang … Continue reading

Testimoni dari pengguna Alpha Lipid SDII

This gallery contains 2 photos.

Testimoni dari pengguna Alpha Lipid SDII. Untuk sesiapa yang mempunyai masalah berat badan dan sedang mencuba mendapatkan zuriat…Cubalah ALPHA LIPID SDII sekarang!!! Lihatlah testimoni – testimoni ini dan ramai lagi pengguna SDII…mereka telah berjaya mengandung setelah berjaya menguruskan berat badan … Continue reading

Menu Cadangan

Dibawah ini kami sertakan menu cadangan yang berkesan bersama SDII meliputi sarapan pagi, makan tengahari, dan makan malam.

Penting: Pastikan minum SDII terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa makanan.

SARAPAN PAGI :-

Menu-1 Minuman SDII, Sebiji telur + Daging + Keju Cheddar rendah lemak, 1 biji tomato saiz sederhana.
Menu-2 Minuman SDII, 2 Biji telur rebus, 1 biji tomato saiz sederhana.
Menu-3 Minuman SDII, 2 Biji telur hancur (scrambled) dan sayur campuran.
Menu-4 Minuman SDII, Sup telur dicampur hirisan ayam dan secawan kobis.
Menu-5 Minuman SDII, 2 biji telur goreng dan salad sayur-sayuran.
Menu-6 Minuman SDII, Sup berasaskan daging ayam, telur hancur (scrambled) dan Brokoli.
Menu-7 Minuman SDII, telur yang di steamkan dengan daging kisar dan cendawan serta sebiji tomato sederhana.

MAKAN TENGAHARI :-

Menu 1 Minuman SDII, Tofu serta isi ketam, telur dengan udang dan Brokoli rebus.
Menu 2 Minuman SDII, ayam dipanggang, adunan salad digoreng bersama bawang putih dan asparagus goreng.
Menu 3 Minuman SDII, daging goreng kicap dan brokoli bersama udang.
Menu 4 Minuman SDII, Rendang ayam serta adunan brokoli dan kobis bunga digoreng bersama.
Menu 5 Minuman SDII, ayam digoreng bersama halia dan asparagus dipanggang bersama telur.
Menu 6 Minuman SDII, stik bersama potongan tomato segar dan adunan goreng kacang bendi, cendawan dan bawang.
Menu 7 Minuman SDII, ikan dimasak stim bersama tomato, cendawan dan daun bawang.

MAKAN MALAM :-

Menu 1 Minuman SDII, hirisan kambing bakar dengan sos pudina, sayur campuran dan daun saderi (celery) digoreng bersama udang.
Menu 2 Minuman SDII, Ikan yang dimasak stim bersama tomato, cendawan dan daun bawang.
Menu 3 Minuman SDII, ayam yang dipanggang, tofu bersama daging kisar, serta sayur bayam.
Menu 4 Minuman SDII, hirisan kambing bakar bersama sos pudina, daun saderi (celery) + udang digoreng, serta sayur campuran.
Menu 5 Minuman SDII, Ketam yang dipanggang, ikan dan adunan brokoli dan kobis bunga digoreng bersama.
Menu 6 Minuman SDII, adunan goreng udang campur daun saderi (celery) dan hati goreng halia.
Menu 7 Minuman SDII, Tofu beserta isi ketam, udang dimasak dengan telur, Brokoli yang direbus.

MAKAN SUPPER :-

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Telur rebus 2 biji
Pilihan 2. Sup bebola ikan (3 biji, 1 cawan)
Pilihan 3. Tauhu bakar 2 keping & sotong kangkung (asingkan kuah manis)
Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SNEK :-

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Tempe goreng ikan bilis (1/2 cawan)
Pilihan 2. Sosej rebus 2 biji
Pilihan 3. Nugget ayam goreng 3 biji
P/S : SEBELUM TIDUR, AKHIR SEKALI MINUM SEGELAS AIR / BANCUH 1-2 SCOOP FIBER MAX DALAM 150ML AIR KOSONG…LAGI BANYAK LAGI BAGUS…

BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO VS BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

APA BEZA ANTARA BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO DGN BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh kurus. Tapi tahukah anda? Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi. Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak@ air yang hilang. Kemungkinan jisim otot otot pun boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi atau karbo berat badan akan naik berganda. Dengan SDII walaupun tanpa pengambilan karbo (cth:Nasi) jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit. Jadi kalau otot dah terbina,peratus untuk gemuk semula adalah rendah,ini kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda menukar pola pemakanan yang lebih seimbang….

KELEBIHAN SDII (Protien Sparing Diet )

  • Boleh makan banyak dan tidak perlu berlapar
  • Bukan ganti makanan atau meal replacement
  • Turun berat dengan cepat
  • Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata
  • Selamat kerana bukan ubat diet bahkan mkn kesihatan yg kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral
  • Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang
  • Rasa lebih bertenaga
  • Lebih peka dan badan lebih ringan
  • Tidak memecahkan protein dalam badan
  • Mencantikkan warna & tone kulit
  • Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda
  • Nampak lebih muda & bertenaga
  • Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi
  • Membakar lemak yang tersimpan lama sbg sumber tenaga
  • Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaik pulih kesihatan secara keseluruhan
  • Tidak ada cirit birit atau sakit perut
  • Memegang World Guiness Book of Record dengan penurunan 64kg dalam masa 1 bulan
  • Penyelidikan oleh Harvard Medical School

KANDUNGAN DIDALAM ALPHA LIPID LIFELINE

“Apakah Keutamaan Anda?”

Pendidikan * Pekerjaan * Keluarga * Harta * Gaya Hidup * Kesihatan???

SEGALANYA TIDAK BERMAKNA HANYA KESIHATAN PALING UTAMA!!

Setiap diantara kita sedar segalanya tidak akan memberi makna sekiranya kesihatan kita tidak terpelihara. Kita tentu pernah melihat mereka yang terlantar dikatil-katil hospital menunggu dan menanti untuk sihat kembali. Ketika terlantar harta yang menimbun tidak bermakna lagi, biar kereta mewah dihalaman, biar isteri cantik seksi atau biar apapun jua…Ketahuikah anda setiap saat tubuh kita semakin lemah melawan penyakit? Tubuh kita, sering diserang pelbagai bakteria, virus, patogen yang terdapat di udara, makanan, minuman dan tempat kita tinggal. Dan malangnya seringkali kita ‘kalah’ dalam melawan penyakit yang menyerang.Semakin berusia, tubuh kita kehilangan kekuatan Antibodi yang disebabkan oleh Pencemaran, Penghawa dingin, Tekanan emosi, Pemakanan yang tidak sihat, Merokok, Virus dan sebagainya.Penyakit Yang Bakal Tiba :-Sindrom Metabolisma, Ingatan dan Emosi, Tekanan Darah Tinggi, Arthritis & Sakit Sendi, Osteoporosis, Buah Pinggang, Diabetes, Strok, Serangan Jantung & Kekedutan.Tidak seorang pun dari kita ingin mendapat penyakit-penyakit diatas ini. Namun masa yang berlalu akan tetap menjadikan kita tua dan tubuh kita menjadi semakin lemah. Dikala inilah penyakit yang tidak kita undang tiba satu persatu. Dan kita tidak boleh lari darinya…Kita hanya berusaha, Allah yg menentukan..Alpha Lipid bukan ubat, tetapi sebagai makanan tambahan yang merangsang pembentukan sel-sel dan mengandungi anti bodi yang boleh melawan penyakit dengan izin ALLAH S.W.T.. InsyaAllah KESIHATAN ITU HARTA YG PALING BERHARGA…

Kandungan  yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine  :- Kandungan Vitamins

Kandungan yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine :- Kandungan Minerals 

Kita hanya berusaha, Allah yg menentukan..
Alpha Lipid bukan ubat, tetapi sebagai makanan tambahan yang merangsang pembentukan sel-sel dan mengandungi anti bodi yang boleh melawan penyakit dengan izin ALLAH S.W.T.. InsyaAllah

KESIHATAN ITU HARTA YG PALING BERHARGA…
Kandungan yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine :- Total Immunoglobulin
Kita hanya berusaha, Allah yg menentukan..
Alpha Lipid bukan ubat, tetapi sebagai makanan tambahan yang merangsang pembentukan sel-sel dan mengandungi anti bodi yang boleh melawan penyakit dengan izin ALLAH S.W.T.. InsyaAllah
KESIHATAN ITU HARTA YG PALING BERHARGA…
Kandungan yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine :- Kandungan Tambahan
Kita hanya berusaha, Allah yg menentukan..
Alpha Lipid bukan ubat, tetapi sebagai makanan tambahan yang merangsang pembentukan sel-sel dan mengandungi anti bodi yang boleh melawan penyakit dengan izin ALLAH S.W.T.. InsyaAllah
KESIHATAN ITU HARTA YG PALING BERHARGA…

Kelebihan Alpha Lipid Untuk Hamil, Semasa Hamil & Selepas Melahirkan

SEBELUM HAMIL:
Wanita2 yang merancang untuk hamil, adalah disarankan minum Alpha Lipid setiap hari agar rahim berada dalam keaadaan kuat dan sihat serta bersedia utk menempuhi tempoh kehamilan yang baik sepanjang 9 bulan. Alpha Lipid juga baik utk kesuburan (persediaan kehamilan).

DALAM TEMPOH KEHAMILAN:

IBU HAMIL
Sepanjang kehamilan, pengambilan Alpha Lipid akan melengkapkan segala zat-zat yang diperlukan oleh ibu dan bayi didalam kandungan. Sekiranya anda tergolong dalam golongan wanita yg alah semasa awal kandungan, Alpha Lipid boleh membantu anda utk mengurangkan alahan tersebut. Si ibu juga akan berasa lebih segar dan sihat sepanjang tempoh kehamilan. Kandungan kalsium yg tinggi boleh mengelakkan sengal2 tulang atau kekejangan otot yg selalu berlaku kepada wanita hamil.Ada juga pengguna mengatakan dengan minum Alpha Lipid semasa hamil, badan akan mantain!!! Tidak naik badan secara mendadak seperti yang selalu berlaku kepada wanita hamil.

SI BAYI:
Mengikut pengalaman-pengalaman ibu yang minum Alpha Lipid sepanjang mengandung, mereka mengatakan bayi yg lahir kulitnya putih, halus dan gebu (macam colostrum agaknyaaa..)
Bayi juga akan menjadi kelihatan bijak dan matang kerana mendapat khasiat Alpha Lipid yang merupakan brain food yg sangat membantu dalam peningkatan fungsi otak.
Bayi juga akan kelihatan cergas dan mempunyai tulang yg kuat serta rambut yang cantik…insyaALLAH….Disebabkan bayi sudah menerima Alpha Lipid yang mengandungi faktor imun serta antibodi semulajadi sejak di dalam kandungan, kebanyakan bayi yang dilahirkan agak kuat sistem pertahanan badannya, dan sukar utk mendapat sakit kuning/jaundis selepas dilahirkan.

DALAM TEMPOH BERPANTANG:
Ibu boleh minum Alpha Lipid sepanjang tempoh berpantang, ibu akan lebih segar dan Alpha Lipid akan membantu mempercepatkan penyembuhan luka2 dalaman semasa melahirkan. Susu badan juga akan menjadi banyak dan lebih berkhasiat utk diminum oleh bayi. Agen pembakar lemak yg terkandung dalam Alpha Lipid juga boleh membantu ibu langsing kembali seperti sediakala.. 🙂

Banyak sekali fungsi khasiat Alpha Lipid ini, so apa yang anda tunggu lagi. Kalau anda tak lalu untuk minum susu tepung biasa, minum je lah Alpha Lipid (kolostrum). Rasa sedap ~ vanilla je…Xboleh minum susu? Capsule pun ada..

Cara Meningkatkan Kadar Metabolisme Badan

Susah sangat nak kurus? Dah cuba diet beria-ia tapi x menjadi jugak? So, anda kena trace balik why is it happening..is it your hormone unstable @ metabolisme yg rendah? Ada beberapa faktor kenapa metabolisme kita rendah & di sini saya sertakan mcmana nak tingkatkan semula metabolisme badan kita. Semua yg tertulis di bawah ni adalah exactly how SD2 boleh buat kita cepat susut & maintain slim lamaaaaaa…..

1.Bina otot-otot (Build Muscle)

Badan kita sebenarnya berterusan membakar kalori walaupun semasa kita berehat. Kadar metabolisma pada waktu kita berehat adalah lebih tinggi pada mereka yang lebih berotot. Setiap pound otot menggunakan 6 kalori sehari manakala setiap pound lemak hanya membakar 2 kalori sehari. SD2 ialah protein drink yg dpt meningkatkan jisim otot anda. Kesan otot kita sedang bekerja membakar lemak ialah apabila kita byk berpeluh. Even buat house chores pun boleh berpeluh sakan, so mcm exercise lah..best kan? Secara tidak langsung, metabolisme badan ditingkatkan. Otot yg padat juga memastikan kulit tegang & tidak menggeleber. Dengan SD2, ianya sangat berkesan & apabila otot padat, risiko untuk berat naik kembali amat tipis.

2.Makan lebih protein

Badan membakar kalori 2 kali ganda bagi menghadamkan protein berbanding lemak atau karbohidrat. Hasilnya, kurang rasa lapar & badan kita bekerja lebih untuk membakar lemak2 tu. Berdiet SD2 kita DIWAJIBKAN mengambil protein & sayuran serta MESTI KURANG/ ELAKKAN makanan berkarbo & manis. KENAPA? Saya akan explain later. SD2 adalah MEAL SUPPLEMENT & BUKAN MEAL REPLACEMENT. Sumber protein yang sihat adalah daging merah, ayam, tauhu, kacang, telur, seafood, cheese, tempe…dll.

3.Minum banyak air 

Badan kita memerlukan air untuk memproses kalori. Apabila kita kekurangan air dalam badan (dehydrated), kadar metabolisme akan menurun. Dalam sehari seorang dewasa memerlukan 8 gelas air masak (plain water). Untuk kekalkan bekalan air dalam badan, kita hendaklah biasakan meminum air masak sebelum makan. Semasa berdiet SD2,digalakkan mengambil atleast 2 liter air dalam sehari.

4.Campurkan ais dalam air

Minuman berais akan menggalakkan badan membakar lebih kalori semasa penghadaman tetapi dengan syarat air tersebut tiada tambahan gula atau cream/susu pekat manis! Shake SD2 dalam air sejuk & jadi lebih sedap mcm milkshake!