Testimoni dari pengguna Alpha Lipid SDII

This gallery contains 2 photos.

Testimoni dari pengguna Alpha Lipid SDII. Untuk sesiapa yang mempunyai masalah berat badan dan sedang mencuba mendapatkan zuriat…Cubalah ALPHA LIPID SDII sekarang!!! Lihatlah testimoni – testimoni ini dan ramai lagi pengguna SDII…mereka telah berjaya mengandung setelah berjaya menguruskan berat badan … Continue reading

KENAPA BERAT TIDAK TURUN ???

Sedikit info tentang ALSD2, sebab ada yang bertanya kenapa berat

TIMBANG & UKUR LILIT: badan mcm tak berapa turun walaupun dah habis satu tin…

sangat penting before kita start Alpha Lipid SD2, kita timbang berat dan buat ukuran ukur lilit especially area pinggang, peha, punggung, lengan dan leher.. ukur lilit tu penting sbb penurunan setiap org adalah berbeza ada yg berat lemak, ada yg berat ot…

 

ot.. berat lemak kita tgk cepat turun dari segi kg, berat otot kita nampak ukur lilit berkurangan segala area jadi longgar tetapi berat tak nampak sangat..also badan kita dah simpan extra lemak tu bertahun2 dah jadi mampat.. nak uraikan

lemak2 tu pun agak mengambil masa.. kalau tengok perut awal2 dulu keras sahaja dgn lemak akan rasa perut tu jadi lembut dulu before lemak tuh fully terurai dan terbakar.

cara paling mudah untuk monitor pembakaran lemak kita adalah melalui ujian air kencing yang dilakukn pagi selepas bangun tido. klu ujian litmus TAK BERTUKAR WARNA maknanya masih ada lagi lebihan karbohidrat yg kita makan maybe secara tak sengaja. Selagi ada tenaga baru masuk (karbohidrat baru) dalam badan, akan ada leptin resistance yg mana otak hantar signal suruh habiskn karbohidrat tu dulu. tenaga dari lemak terkumpul badan akan hanya guna bila dah takda langsung tenaga baru dlm badan.UJIAN KETOSTICK & FOOD DIARY:

Bila color PINK or LIGHT PURPLE maknanya lemak badan tgh terbakar. Bila color terlalu pekat dark maroon or purple maknanya organ badan tak cukup air untuk proses semua khasiat yg ada didalam. so kita sama2 kena tolong badan kita dgn supply air yg cukup bgmembantu pembakaran yg lebih efektif.

Buat food diary, bagi yg baru start sbb kdg2 ada food yg kita tlepas pandang n tak tau ada karbohidrat tersembunyi ie kuah satay, jus buah, gravy, cili sos life/maggi.. Atas sbb ni la penting setiap member perlu update progress diorg. Bila ada food diary kita blh review kat mana silapnya. Makan mkann yg pedas2 bg membantu meningkatkan metabolism badan. Jgn lupa mkn bnyk sayur2an hijau bg mengelakkan sembelit.

APPLE CIDER VINEGAR:

tambahan apple cider vinegar sgt mbantu meningkatkan metabolism dan percepatkn pembakaran lemak. klu blh amik apple cider time breakfast, lunch & dinner or time kita ada makan lebih. Apple cider juga bagus utk tambahan tenaga & mnyegarkan sendi2 kita. Saya sendiri cuba amik Alpha Lipid SD2 tanpa apple cider dan bersama apple cider yup mmg byk beza.

GREEN TEA

Ramai yang sukar menurunkan berat badan disebabkan badan mereka mengandungi terlalu banyak toksin dalam badan. Oleh itu bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan perkara utama yang perlu dilakukan adalah dengan menyingkirkan toksin yang ada dalam badan dengan melakukan proses detoxtifikasi. Salah satu bahan yang terbaik adalah GREEN TEA. Disamping itu penggunaan green tea bersama ALPHA LIPID SDII dapat memecahkan lemak tepu didalam badan. Pembakaran lemak dapat dilakukan dengan cepat dan berkesan. Green tea juga mengelakkan berlakunya kesan “yo yo” pada badan anda. Digalakkan mengambilnya setiap hari.

MINYAK ZAITUN

Minyak zaitun adalah pilihan yang sihat dalam lemak. Ia mengandungi lemak tak tepu yang mana dapat menurunkan kadar kolesterol tak baik (LDL) dalam darah. Pentadbiran Makanan dan Ubatan (FDA) melaporkan bahawa kira-kira 2 sudu minyak zaitun setiap hari (23 gram) dapat mengurangkan risiko penyakit jantung. Minyak Zaitun terbukti membantu membakar tiga kali lebih cepat daripada lemak tak baik seperti lemak trans yang dijumpai dalam produk-produk komersial makanan. Ia juga meningkatkan metabolisme.

FIBREMAX

Salah satu punca berat susah nak turun semasa berdiet ialah masalah penghadaman (sembelit). Ini adalah penyelesaiannya, Campurkan FiberMax kedalam setiap hidangan ALSD2 untuk penurunan berat yang lebih berkesan.

FLAXSEED OIL

Penurunan berat badan juga boleh terganggu disebabkan hormon yg tidak stabil / PCOS. Jadi cuba mengambil flaxseed oil bagi menstabilkan hormon anda.

*pengambilan ubat2tan/pil perancang/collagen/jamu boleh melambatkan proses penurunan berat badan

*stress juga boleh melambatkan proses penurunan berat badan

BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO VS BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

APA BEZA ANTARA BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO DGN BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh kurus. Tapi tahukah anda? Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi. Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak@ air yang hilang. Kemungkinan jisim otot otot pun boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi atau karbo berat badan akan naik berganda. Dengan SDII walaupun tanpa pengambilan karbo (cth:Nasi) jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit. Jadi kalau otot dah terbina,peratus untuk gemuk semula adalah rendah,ini kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda menukar pola pemakanan yang lebih seimbang….

KELEBIHAN SDII (Protien Sparing Diet )

  • Boleh makan banyak dan tidak perlu berlapar
  • Bukan ganti makanan atau meal replacement
  • Turun berat dengan cepat
  • Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata
  • Selamat kerana bukan ubat diet bahkan mkn kesihatan yg kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral
  • Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang
  • Rasa lebih bertenaga
  • Lebih peka dan badan lebih ringan
  • Tidak memecahkan protein dalam badan
  • Mencantikkan warna & tone kulit
  • Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda
  • Nampak lebih muda & bertenaga
  • Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi
  • Membakar lemak yang tersimpan lama sbg sumber tenaga
  • Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaik pulih kesihatan secara keseluruhan
  • Tidak ada cirit birit atau sakit perut
  • Memegang World Guiness Book of Record dengan penurunan 64kg dalam masa 1 bulan
  • Penyelidikan oleh Harvard Medical School