Sleep Time

This gallery contains 1 photo.

Adakah Anda Mendapat Tidur yang berkualiti, sihat dan puas secukupnya? Kelebihan Alpha Lipid Sleep Time Kelebihan utama Alpha Lipid Sleep Time ialah untuk meningkatkan peringkat Rapid Eye Movement yang merupakan kunci utama untuk tidur yang sihat dan berkualiti. Kitaran tidur … Continue reading

Menu Cadangan

Dibawah ini kami sertakan menu cadangan yang berkesan bersama SDII meliputi sarapan pagi, makan tengahari, dan makan malam.

Penting: Pastikan minum SDII terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa makanan.

SARAPAN PAGI :-

Menu-1 Minuman SDII, Sebiji telur + Daging + Keju Cheddar rendah lemak, 1 biji tomato saiz sederhana.
Menu-2 Minuman SDII, 2 Biji telur rebus, 1 biji tomato saiz sederhana.
Menu-3 Minuman SDII, 2 Biji telur hancur (scrambled) dan sayur campuran.
Menu-4 Minuman SDII, Sup telur dicampur hirisan ayam dan secawan kobis.
Menu-5 Minuman SDII, 2 biji telur goreng dan salad sayur-sayuran.
Menu-6 Minuman SDII, Sup berasaskan daging ayam, telur hancur (scrambled) dan Brokoli.
Menu-7 Minuman SDII, telur yang di steamkan dengan daging kisar dan cendawan serta sebiji tomato sederhana.

MAKAN TENGAHARI :-

Menu 1 Minuman SDII, Tofu serta isi ketam, telur dengan udang dan Brokoli rebus.
Menu 2 Minuman SDII, ayam dipanggang, adunan salad digoreng bersama bawang putih dan asparagus goreng.
Menu 3 Minuman SDII, daging goreng kicap dan brokoli bersama udang.
Menu 4 Minuman SDII, Rendang ayam serta adunan brokoli dan kobis bunga digoreng bersama.
Menu 5 Minuman SDII, ayam digoreng bersama halia dan asparagus dipanggang bersama telur.
Menu 6 Minuman SDII, stik bersama potongan tomato segar dan adunan goreng kacang bendi, cendawan dan bawang.
Menu 7 Minuman SDII, ikan dimasak stim bersama tomato, cendawan dan daun bawang.

MAKAN MALAM :-

Menu 1 Minuman SDII, hirisan kambing bakar dengan sos pudina, sayur campuran dan daun saderi (celery) digoreng bersama udang.
Menu 2 Minuman SDII, Ikan yang dimasak stim bersama tomato, cendawan dan daun bawang.
Menu 3 Minuman SDII, ayam yang dipanggang, tofu bersama daging kisar, serta sayur bayam.
Menu 4 Minuman SDII, hirisan kambing bakar bersama sos pudina, daun saderi (celery) + udang digoreng, serta sayur campuran.
Menu 5 Minuman SDII, Ketam yang dipanggang, ikan dan adunan brokoli dan kobis bunga digoreng bersama.
Menu 6 Minuman SDII, adunan goreng udang campur daun saderi (celery) dan hati goreng halia.
Menu 7 Minuman SDII, Tofu beserta isi ketam, udang dimasak dengan telur, Brokoli yang direbus.

MAKAN SUPPER :-

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Telur rebus 2 biji
Pilihan 2. Sup bebola ikan (3 biji, 1 cawan)
Pilihan 3. Tauhu bakar 2 keping & sotong kangkung (asingkan kuah manis)
Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SNEK :-

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Tempe goreng ikan bilis (1/2 cawan)
Pilihan 2. Sosej rebus 2 biji
Pilihan 3. Nugget ayam goreng 3 biji
P/S : SEBELUM TIDUR, AKHIR SEKALI MINUM SEGELAS AIR / BANCUH 1-2 SCOOP FIBER MAX DALAM 150ML AIR KOSONG…LAGI BANYAK LAGI BAGUS…

Cara Meningkatkan Kadar Metabolisme Badan

Susah sangat nak kurus? Dah cuba diet beria-ia tapi x menjadi jugak? So, anda kena trace balik why is it happening..is it your hormone unstable @ metabolisme yg rendah? Ada beberapa faktor kenapa metabolisme kita rendah & di sini saya sertakan mcmana nak tingkatkan semula metabolisme badan kita. Semua yg tertulis di bawah ni adalah exactly how SD2 boleh buat kita cepat susut & maintain slim lamaaaaaa…..

1.Bina otot-otot (Build Muscle)

Badan kita sebenarnya berterusan membakar kalori walaupun semasa kita berehat. Kadar metabolisma pada waktu kita berehat adalah lebih tinggi pada mereka yang lebih berotot. Setiap pound otot menggunakan 6 kalori sehari manakala setiap pound lemak hanya membakar 2 kalori sehari. SD2 ialah protein drink yg dpt meningkatkan jisim otot anda. Kesan otot kita sedang bekerja membakar lemak ialah apabila kita byk berpeluh. Even buat house chores pun boleh berpeluh sakan, so mcm exercise lah..best kan? Secara tidak langsung, metabolisme badan ditingkatkan. Otot yg padat juga memastikan kulit tegang & tidak menggeleber. Dengan SD2, ianya sangat berkesan & apabila otot padat, risiko untuk berat naik kembali amat tipis.

2.Makan lebih protein

Badan membakar kalori 2 kali ganda bagi menghadamkan protein berbanding lemak atau karbohidrat. Hasilnya, kurang rasa lapar & badan kita bekerja lebih untuk membakar lemak2 tu. Berdiet SD2 kita DIWAJIBKAN mengambil protein & sayuran serta MESTI KURANG/ ELAKKAN makanan berkarbo & manis. KENAPA? Saya akan explain later. SD2 adalah MEAL SUPPLEMENT & BUKAN MEAL REPLACEMENT. Sumber protein yang sihat adalah daging merah, ayam, tauhu, kacang, telur, seafood, cheese, tempe…dll.

3.Minum banyak air 

Badan kita memerlukan air untuk memproses kalori. Apabila kita kekurangan air dalam badan (dehydrated), kadar metabolisme akan menurun. Dalam sehari seorang dewasa memerlukan 8 gelas air masak (plain water). Untuk kekalkan bekalan air dalam badan, kita hendaklah biasakan meminum air masak sebelum makan. Semasa berdiet SD2,digalakkan mengambil atleast 2 liter air dalam sehari.

4.Campurkan ais dalam air

Minuman berais akan menggalakkan badan membakar lebih kalori semasa penghadaman tetapi dengan syarat air tersebut tiada tambahan gula atau cream/susu pekat manis! Shake SD2 dalam air sejuk & jadi lebih sedap mcm milkshake!