KENAPA BERAT TIDAK TURUN ???


Sedikit info tentang ALSD2, sebab ada yang bertanya kenapa berat

TIMBANG & UKUR LILIT: badan mcm tak berapa turun walaupun dah habis satu tin…

sangat penting before kita start Alpha Lipid SD2, kita timbang berat dan buat ukuran ukur lilit especially area pinggang, peha, punggung, lengan dan leher.. ukur lilit tu penting sbb penurunan setiap org adalah berbeza ada yg berat lemak, ada yg berat ot…

 

ot.. berat lemak kita tgk cepat turun dari segi kg, berat otot kita nampak ukur lilit berkurangan segala area jadi longgar tetapi berat tak nampak sangat..also badan kita dah simpan extra lemak tu bertahun2 dah jadi mampat.. nak uraikan

lemak2 tu pun agak mengambil masa.. kalau tengok perut awal2 dulu keras sahaja dgn lemak akan rasa perut tu jadi lembut dulu before lemak tuh fully terurai dan terbakar.

cara paling mudah untuk monitor pembakaran lemak kita adalah melalui ujian air kencing yang dilakukn pagi selepas bangun tido. klu ujian litmus TAK BERTUKAR WARNA maknanya masih ada lagi lebihan karbohidrat yg kita makan maybe secara tak sengaja. Selagi ada tenaga baru masuk (karbohidrat baru) dalam badan, akan ada leptin resistance yg mana otak hantar signal suruh habiskn karbohidrat tu dulu. tenaga dari lemak terkumpul badan akan hanya guna bila dah takda langsung tenaga baru dlm badan.UJIAN KETOSTICK & FOOD DIARY:

Bila color PINK or LIGHT PURPLE maknanya lemak badan tgh terbakar. Bila color terlalu pekat dark maroon or purple maknanya organ badan tak cukup air untuk proses semua khasiat yg ada didalam. so kita sama2 kena tolong badan kita dgn supply air yg cukup bgmembantu pembakaran yg lebih efektif.

Buat food diary, bagi yg baru start sbb kdg2 ada food yg kita tlepas pandang n tak tau ada karbohidrat tersembunyi ie kuah satay, jus buah, gravy, cili sos life/maggi.. Atas sbb ni la penting setiap member perlu update progress diorg. Bila ada food diary kita blh review kat mana silapnya. Makan mkann yg pedas2 bg membantu meningkatkan metabolism badan. Jgn lupa mkn bnyk sayur2an hijau bg mengelakkan sembelit.

APPLE CIDER VINEGAR:

tambahan apple cider vinegar sgt mbantu meningkatkan metabolism dan percepatkn pembakaran lemak. klu blh amik apple cider time breakfast, lunch & dinner or time kita ada makan lebih. Apple cider juga bagus utk tambahan tenaga & mnyegarkan sendi2 kita. Saya sendiri cuba amik Alpha Lipid SD2 tanpa apple cider dan bersama apple cider yup mmg byk beza.

GREEN TEA

Ramai yang sukar menurunkan berat badan disebabkan badan mereka mengandungi terlalu banyak toksin dalam badan. Oleh itu bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan perkara utama yang perlu dilakukan adalah dengan menyingkirkan toksin yang ada dalam badan dengan melakukan proses detoxtifikasi. Salah satu bahan yang terbaik adalah GREEN TEA. Disamping itu penggunaan green tea bersama ALPHA LIPID SDII dapat memecahkan lemak tepu didalam badan. Pembakaran lemak dapat dilakukan dengan cepat dan berkesan. Green tea juga mengelakkan berlakunya kesan “yo yo” pada badan anda. Digalakkan mengambilnya setiap hari.

MINYAK ZAITUN

Minyak zaitun adalah pilihan yang sihat dalam lemak. Ia mengandungi lemak tak tepu yang mana dapat menurunkan kadar kolesterol tak baik (LDL) dalam darah. Pentadbiran Makanan dan Ubatan (FDA) melaporkan bahawa kira-kira 2 sudu minyak zaitun setiap hari (23 gram) dapat mengurangkan risiko penyakit jantung. Minyak Zaitun terbukti membantu membakar tiga kali lebih cepat daripada lemak tak baik seperti lemak trans yang dijumpai dalam produk-produk komersial makanan. Ia juga meningkatkan metabolisme.

FIBREMAX

Salah satu punca berat susah nak turun semasa berdiet ialah masalah penghadaman (sembelit). Ini adalah penyelesaiannya, Campurkan FiberMax kedalam setiap hidangan ALSD2 untuk penurunan berat yang lebih berkesan.

FLAXSEED OIL

Penurunan berat badan juga boleh terganggu disebabkan hormon yg tidak stabil / PCOS. Jadi cuba mengambil flaxseed oil bagi menstabilkan hormon anda.

*pengambilan ubat2tan/pil perancang/collagen/jamu boleh melambatkan proses penurunan berat badan

*stress juga boleh melambatkan proses penurunan berat badan

Leave a Reply & Like This Post

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s