Soalan yang biasa ditanya dari pelanggan

Soalan Adakah kolostrum lembu sesuai untuk bayi yang baru lahir ?Jawapan Kolostrum boleh membantu bayi untuk membesar dengan pelbagai cara seperti meningkatkan daya penumpuan dan daya ingatan.  Seringkali kanak-kanak yang kurang mengambil kolostrum dijangkiti demam selsema atau penyakit lain yang … Continue reading

Testimoni dari pengguna Alpha Lipid SDII

mengandung1-01

This gallery contains 2 photos.

Testimoni dari pengguna Alpha Lipid SDII. Untuk sesiapa yang mempunyai masalah berat badan dan sedang mencuba mendapatkan zuriat…Cubalah ALPHA LIPID SDII sekarang!!! Lihatlah testimoni – testimoni ini dan ramai lagi pengguna SDII…mereka telah berjaya mengandung setelah berjaya menguruskan berat badan … Continue reading

Sleep Time

sleeptime loosedafat

This gallery contains 1 photo.

Adakah Anda Mendapat Tidur yang berkualiti, sihat dan puas secukupnya? Kelebihan Alpha Lipid Sleep Time Kelebihan utama Alpha Lipid Sleep Time ialah untuk meningkatkan peringkat Rapid Eye Movement yang merupakan kunci utama untuk tidur yang sihat dan berkualiti. Kitaran tidur … Continue reading

Menu Cadangan

Dibawah ini kami sertakan menu cadangan yang berkesan bersama SDII meliputi sarapan pagi, makan tengahari, dan makan malam.

Penting: Pastikan minum SDII terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa makanan.

SARAPAN PAGI :-

Menu-1 Minuman SDII, Sebiji telur + Daging + Keju Cheddar rendah lemak, 1 biji tomato saiz sederhana.
Menu-2 Minuman SDII, 2 Biji telur rebus, 1 biji tomato saiz sederhana.
Menu-3 Minuman SDII, 2 Biji telur hancur (scrambled) dan sayur campuran.
Menu-4 Minuman SDII, Sup telur dicampur hirisan ayam dan secawan kobis.
Menu-5 Minuman SDII, 2 biji telur goreng dan salad sayur-sayuran.
Menu-6 Minuman SDII, Sup berasaskan daging ayam, telur hancur (scrambled) dan Brokoli.
Menu-7 Minuman SDII, telur yang di steamkan dengan daging kisar dan cendawan serta sebiji tomato sederhana.

MAKAN TENGAHARI :-

Menu 1 Minuman SDII, Tofu serta isi ketam, telur dengan udang dan Brokoli rebus.
Menu 2 Minuman SDII, ayam dipanggang, adunan salad digoreng bersama bawang putih dan asparagus goreng.
Menu 3 Minuman SDII, daging goreng kicap dan brokoli bersama udang.
Menu 4 Minuman SDII, Rendang ayam serta adunan brokoli dan kobis bunga digoreng bersama.
Menu 5 Minuman SDII, ayam digoreng bersama halia dan asparagus dipanggang bersama telur.
Menu 6 Minuman SDII, stik bersama potongan tomato segar dan adunan goreng kacang bendi, cendawan dan bawang.
Menu 7 Minuman SDII, ikan dimasak stim bersama tomato, cendawan dan daun bawang.

MAKAN MALAM :-

Menu 1 Minuman SDII, hirisan kambing bakar dengan sos pudina, sayur campuran dan daun saderi (celery) digoreng bersama udang.
Menu 2 Minuman SDII, Ikan yang dimasak stim bersama tomato, cendawan dan daun bawang.
Menu 3 Minuman SDII, ayam yang dipanggang, tofu bersama daging kisar, serta sayur bayam.
Menu 4 Minuman SDII, hirisan kambing bakar bersama sos pudina, daun saderi (celery) + udang digoreng, serta sayur campuran.
Menu 5 Minuman SDII, Ketam yang dipanggang, ikan dan adunan brokoli dan kobis bunga digoreng bersama.
Menu 6 Minuman SDII, adunan goreng udang campur daun saderi (celery) dan hati goreng halia.
Menu 7 Minuman SDII, Tofu beserta isi ketam, udang dimasak dengan telur, Brokoli yang direbus.

MAKAN SUPPER :-

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Telur rebus 2 biji
Pilihan 2. Sup bebola ikan (3 biji, 1 cawan)
Pilihan 3. Tauhu bakar 2 keping & sotong kangkung (asingkan kuah manis)
Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SNEK :-

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Tempe goreng ikan bilis (1/2 cawan)
Pilihan 2. Sosej rebus 2 biji
Pilihan 3. Nugget ayam goreng 3 biji
P/S : SEBELUM TIDUR, AKHIR SEKALI MINUM SEGELAS AIR / BANCUH 1-2 SCOOP FIBER MAX DALAM 150ML AIR KOSONG…LAGI BANYAK LAGI BAGUS…

Testimonials LifeLine


KENAPA BERAT TIDAK TURUN ???

Sedikit info tentang ALSD2, sebab ada yang bertanya kenapa berat

TIMBANG & UKUR LILIT: badan mcm tak berapa turun walaupun dah habis satu tin…

sangat penting before kita start Alpha Lipid SD2, kita timbang berat dan buat ukuran ukur lilit especially area pinggang, peha, punggung, lengan dan leher.. ukur lilit tu penting sbb penurunan setiap org adalah berbeza ada yg berat lemak, ada yg berat ot…

 

ot.. berat lemak kita tgk cepat turun dari segi kg, berat otot kita nampak ukur lilit berkurangan segala area jadi longgar tetapi berat tak nampak sangat..also badan kita dah simpan extra lemak tu bertahun2 dah jadi mampat.. nak uraikan

lemak2 tu pun agak mengambil masa.. kalau tengok perut awal2 dulu keras sahaja dgn lemak akan rasa perut tu jadi lembut dulu before lemak tuh fully terurai dan terbakar.

cara paling mudah untuk monitor pembakaran lemak kita adalah melalui ujian air kencing yang dilakukn pagi selepas bangun tido. klu ujian litmus TAK BERTUKAR WARNA maknanya masih ada lagi lebihan karbohidrat yg kita makan maybe secara tak sengaja. Selagi ada tenaga baru masuk (karbohidrat baru) dalam badan, akan ada leptin resistance yg mana otak hantar signal suruh habiskn karbohidrat tu dulu. tenaga dari lemak terkumpul badan akan hanya guna bila dah takda langsung tenaga baru dlm badan.UJIAN KETOSTICK & FOOD DIARY:

Bila color PINK or LIGHT PURPLE maknanya lemak badan tgh terbakar. Bila color terlalu pekat dark maroon or purple maknanya organ badan tak cukup air untuk proses semua khasiat yg ada didalam. so kita sama2 kena tolong badan kita dgn supply air yg cukup bgmembantu pembakaran yg lebih efektif.

Buat food diary, bagi yg baru start sbb kdg2 ada food yg kita tlepas pandang n tak tau ada karbohidrat tersembunyi ie kuah satay, jus buah, gravy, cili sos life/maggi.. Atas sbb ni la penting setiap member perlu update progress diorg. Bila ada food diary kita blh review kat mana silapnya. Makan mkann yg pedas2 bg membantu meningkatkan metabolism badan. Jgn lupa mkn bnyk sayur2an hijau bg mengelakkan sembelit.

APPLE CIDER VINEGAR:

tambahan apple cider vinegar sgt mbantu meningkatkan metabolism dan percepatkn pembakaran lemak. klu blh amik apple cider time breakfast, lunch & dinner or time kita ada makan lebih. Apple cider juga bagus utk tambahan tenaga & mnyegarkan sendi2 kita. Saya sendiri cuba amik Alpha Lipid SD2 tanpa apple cider dan bersama apple cider yup mmg byk beza.

GREEN TEA

Ramai yang sukar menurunkan berat badan disebabkan badan mereka mengandungi terlalu banyak toksin dalam badan. Oleh itu bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan perkara utama yang perlu dilakukan adalah dengan menyingkirkan toksin yang ada dalam badan dengan melakukan proses detoxtifikasi. Salah satu bahan yang terbaik adalah GREEN TEA. Disamping itu penggunaan green tea bersama ALPHA LIPID SDII dapat memecahkan lemak tepu didalam badan. Pembakaran lemak dapat dilakukan dengan cepat dan berkesan. Green tea juga mengelakkan berlakunya kesan “yo yo” pada badan anda. Digalakkan mengambilnya setiap hari.

MINYAK ZAITUN

Minyak zaitun adalah pilihan yang sihat dalam lemak. Ia mengandungi lemak tak tepu yang mana dapat menurunkan kadar kolesterol tak baik (LDL) dalam darah. Pentadbiran Makanan dan Ubatan (FDA) melaporkan bahawa kira-kira 2 sudu minyak zaitun setiap hari (23 gram) dapat mengurangkan risiko penyakit jantung. Minyak Zaitun terbukti membantu membakar tiga kali lebih cepat daripada lemak tak baik seperti lemak trans yang dijumpai dalam produk-produk komersial makanan. Ia juga meningkatkan metabolisme.

FIBREMAX

Salah satu punca berat susah nak turun semasa berdiet ialah masalah penghadaman (sembelit). Ini adalah penyelesaiannya, Campurkan FiberMax kedalam setiap hidangan ALSD2 untuk penurunan berat yang lebih berkesan.

FLAXSEED OIL

Penurunan berat badan juga boleh terganggu disebabkan hormon yg tidak stabil / PCOS. Jadi cuba mengambil flaxseed oil bagi menstabilkan hormon anda.

*pengambilan ubat2tan/pil perancang/collagen/jamu boleh melambatkan proses penurunan berat badan

*stress juga boleh melambatkan proses penurunan berat badan

BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO VS BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

APA BEZA ANTARA BERDIET SENDIRI TANPA MAKAN KARBO DGN BERDIET SDII JUGA KURANGKAN KARBO

Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh kurus. Tapi tahukah anda? Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi. Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak@ air yang hilang. Kemungkinan jisim otot otot pun boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi atau karbo berat badan akan naik berganda. Dengan SDII walaupun tanpa pengambilan karbo (cth:Nasi) jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit. Jadi kalau otot dah terbina,peratus untuk gemuk semula adalah rendah,ini kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda menukar pola pemakanan yang lebih seimbang….

KELEBIHAN SDII (Protien Sparing Diet )

  • Boleh makan banyak dan tidak perlu berlapar
  • Bukan ganti makanan atau meal replacement
  • Turun berat dengan cepat
  • Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata
  • Selamat kerana bukan ubat diet bahkan mkn kesihatan yg kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral
  • Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang
  • Rasa lebih bertenaga
  • Lebih peka dan badan lebih ringan
  • Tidak memecahkan protein dalam badan
  • Mencantikkan warna & tone kulit
  • Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda
  • Nampak lebih muda & bertenaga
  • Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi
  • Membakar lemak yang tersimpan lama sbg sumber tenaga
  • Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaik pulih kesihatan secara keseluruhan
  • Tidak ada cirit birit atau sakit perut
  • Memegang World Guiness Book of Record dengan penurunan 64kg dalam masa 1 bulan
  • Penyelidikan oleh Harvard Medical School

DIET RENDAH KARBOHIDRAT BUKAN DIET BERPROTEIN TINGGI

Adakah Memakan Banyak Daging, Butter dan Cheese Semasa Berdiet SDII Akan Meninggikan Kolesterol?

 

INFO SIHAT:

Sebenarnya, apa yang berlaku adalah disebaliknya. Kebanyakan orang yang mengambil pemakanan rendah karbohidrat telah mengalami keadaan LDL yang menurun, yaitu kolesterol jahat yang menyebabkan pengumpulan plaque pada salur darah dan juga penambahan HDL, yaitu kolesterol baik yang diperlukan untuk melindungi jantung kita.

Dan kebanyakan orang yang melakukan diet rendah karbohidrat akan menghadapi penurunan kandungan triglycerides (sejenis lemak didalam darah) yang cepat. Jika kita menjalani diet rendah lemak atau low fat sahaja (selalunya masih mengambil karbohidrat yang tinggi) maka ini tidak sangat membantu kerana kandungan triglycerides akan meningkat dan HDL akan menurun dan ini adalah berlawanan dari apa yang kita perlukan.

Banyak kajian telah menunjukkan bahawa apabila kita mengalami keadaan triglycerides yang tinggi dan HDL yang rendah adalah petunjuk yang pasti yang kita akan menghadapi penyakit jantung dan stroke. Kajian juga telah menunjukkan diet rendah karbohidrat boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.

Diet Rendah Karbohidrat Mengurangkan Kolesterol Jahat Dan Risiko Penyakit Jantung

Inilah cara diet SD2 yg betul.

 

Adakah SDII program diet yang berprotien tinggi dan ia akan menyebabkan sakit buah pinggang dan masalah liver?

Satu lagi soalan yang sangat popular yang saya selalu ditanya adalah apabila orang ramai mengatakan bahawa cara diet yang memakan rendah karbohidrat ini adalah tidak sihat kerana ia akan merosakkan hati dan buah pinggang. Kadangkala soalan ini datang dari mereka yang terlibat didalam industri kesihatan itu sendiri.

Saya sangat tertarik kerana apabila mereka bertanya soalan seperti ini akan tetapi kenapa pula mereka tidak bertanya budaya cara memakan karbohidrat berlebihan selama bertahun-tahun itu adakah satu cara pemakanan yang sihat atau tidak ? Adakah mereka faham bahawa kerana terlampau memakan karbohidrat berlebihan selama bertahun-tahun itu menyebabkan gula berlebihan didalam darah mereka serta badan sentiasa mengumpulkan lemak yang mengakibatkan risiko penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan stroke ? Adakah cara memakan karbohidrat berlebihan itu lebih baik dari cara kita berdiet untuk mengurangkan memakan karbohidrat buat sementara waktu fasa berdiet sahaja ? Jika anda faham permasalahan ini dengan betul maka anda senyum sahajalah kepada doktor anda yang tidak faham itu.

Perkara pertama yang perlu kita faham bahawa cara program diet SD2 bukanlah cara pemakanan berprotien tinggi tetapi terma yang lebih tepat adalah pemakanan yang rendah karbohidrat. Kedua-dua ini mempunyai makna yang jauh berbeza. Kita kena faham bahawa kita mengurangkan pemakanan berkarbohidrat berlebihan ini hanyalah dalam waktu tempoh yang singkat dalam fasa berdiet sahaja. Namun begitu kita masih mengambil karbohidrat sehingga had yang dibolehkan, memakan protien secukupnya seperti yang disarankan pakar pemakanan, memakan sayuran, memakan asid lemak yang baik serta meminum air yang cukup. Apabila kita sudah mendapat berat yang kita idamkan maka kita boleh merubah kembali cara pemakanan yang mengambil lebih sedikit karbohidrat tetapi tidak lagi kembali pada cara pemakanan yang lama dengan mengambil karbohidrat secara berlebihan. Pada tahap ini anda kena faham bagaimana cara pemakanan fasa mengekalkan berat badan.

Perkara yang kedua yang perlu kita faham bahawa cara pemakanan diet SD2 ini bukanlah apa yang mereka katakan memakan makanan protien yang tinggi. Yang paling tepat adalah kita memakan makanan yang rendah karbohidrat tetapi protien yang kita ambil tidaklah berlebihan. Adakah anda tahu bahawa seorang lelaki yang berumur 25 tahun keatas perlu memakan sekurang-kurangnya 63 gram protien sehari dan perempuan yang berumur 25 tahun keatas perlu memakan 50 gram protien sehari sebagai keperluan protien yang cukup untuk kehidupan harian. Source: Food and Nutrition Board, National Research Council, National Academy of Sciences, 10th ed 1989, National Academy. Press: Washington, DC. Apabila kita memakan SD2 sebanyak 2 skup 4 kali sehari maka kita mengambil lebihkurang 41.2 gram protien sehari. Yang selebihnya protien dari makanan dan ini tidaklah berlebihan juga. Adakah ini yang dikatakan cara makanan berprotien tinggi ? Anda boleh beri senyuman yang kedua kepada doktor anda tadi.

Setakat ini , masih tidak ada kajian yang kukuh menunjukkan bahawa cara pemakanan sebegini mendatangkan masalah kepada buah pinggang dan liver kepada orang-orang yang sihat. Beberapa kajian yang telah saya jumpa yang telah dibuat oleh Atkins menyatakan bahawa tidak ada sebarang kesan yang tidak baik berlaku kepada mereka-mereka yang terlibat didalam kajian pemakanan terkawal rendah karbohidrat samada jangka pendek atau tempoh jangka panjang.

Namun begitu, individu yang telah memang mengalami masalah buah pinggang yang teruk dan terpaksa mengawal setiap pemakanan mereka termasuk juga mengawal meminum air, maka cara diet sebegini memanglah tidak sesuai untuk mereka. Sekiranya anda sakit, maka langkah yang baik adalah pulihkan sakit anda dahulu kemudian barulah berdiet. Ambillah kolostrum Alphalipid atau herba Cordyceps jika anda ingin membaikpulih atau menguatkan buah pinggang anda. Sekiranya anda mempunyai masalah “sluggish atau heaty” liver maka cubalah herba Dandelion dan ambillah herba Milk Thistle jika anda ada masalah “toxic” liver sebagai sumplement tambahan.

By : Kamarul Nordin